Voorstellingen
En de Waramis deden hun armen open 

De pluimen schoten langs alle kanten, 
zelfs door hun gat
hun lijf werd heeltegans bedekt 
met een schitterend verenpak…
Ze begonnen te kakelen gelijk kiekes
& ineens vlogen ze allemaal weg
naar een plek waarvoor geen naam bestond…

Een troep zwervers, als 12 apostelen hangen ze aan elkaar vast en trekken ze van plek naar plek, straathonden die meer zien wat er gebeurt in de wereld dan luxe-honden die aan de stoof liggen. Pelgrims die de ‘echte’ waarden van ’t leven weten te detecteren. Ze hebben hun eigenheid meegebracht, de palingscharen die ze hanteren, maskers die ze dragen, de klederdracht en de tableaux vivants hangen ze feestelijk op in de wandelgangen vooraleer ze het publiek meenemen naar de scene. Daar komen we meer te weten over dat ene bijzondere ding… het cadeau!


Na het succesvolle locatieproject Wintersprookje komt Het Scheldeoffensief met zijn bijzondere spelersbende als een stoet het gebouw binnen gedwarreld. Waar kerken en kapellen in de Scheldevallei hen een onderdak gaven in de winter van ’18 -’19, strijken ze met de Waramis-stam deze keer neer in diverse cultuurhuizen.

Een zoektocht naar verlichting en troost met hartverwarmend brood en spelen. Theatermakers Frank Dierens en Mark Verstraete gaan aan de slag met de spelers van Het Scheldeoffensief, op live muziek van Geoffrey Burton. Op elke plek wordt samengewerkt met een lokale voorziening voor mensen met een beperking in de vorm van een beeldend luik, begeleid door illustrator Kaatje Vermeire.

Waramis is een voorstelling voor iedereen vanaf 9 jaar!

 

Speeldata

Concept en regie: Frank Dierens & Mark Verstraete
Spel: Roby De Waele, Gabria Vermeir, Anja Brossé, Julia Dierens,
Lennert Meurysse, Alex De Graef & Rudy Nooijen
Muziek: Geoffrey Burton
Illustrator: Kaatje Vermeire
Kostuums: Pauline Verminnen
Vormgeving: Koen Schetske
Lichtontwerp: Frederik Van Onsem
Poppen: Marc Maillard
Productie: An Van den Bergh